Hoe creëer je een mediterrane tuin?

Thuis blijven maar toch het gevoel dat je op vakantie bent in een warm land met een Zuid Europese sfeer. Ik houd van dat sfeertje! Jij ook? Hieronder geef ik je al mijn tips om jouw tuin om te toveren tot een mediterraans paradijsje.

Zuid Europese planten

De olijfboom, cactussen, een druivenplant. Dat zijn de planten waarmee je een mediterraanse tuin krijgt. Heb je geen groene vingers? No worries, je zet ze in potten en hebt er weinig omkijken naar.

Oude materialen

Ga naar de kringloop, kijk op marktplaats en koop oude spullen voor in je tuin. Zo heb ik een oude brocante luik gekocht van marktplaats en deze geschilderd in twee verschillende kleuren. Het lage tafeltje komt uit de kringloopwinkel het goed. Het tafeltje heb ik ook geverfd. Ook de lantaarns komen uit de kringloopwinkel.

Kussens, kussens en nog ‘ns kussens

Een Zuid-Europees land of mediterrane sfeer associeer ik met relaxen. Dus gooi die bank vol met heerlijke kussens, zodat je dat gevoel krijgt: daar wil ik neerploffen.

Natuurlijke materialen

Warmte en gezelligheid creëer je met natuurlijke materialen. Vermijd kunststof of wicker, maar werk met producten uit de natuur. Leg een rotan kleed neer, zet houten meubels neer, plaats je planten in terracotta potten of een hang een leuke hangstoel op van vlechtwerk van katoen.

Zet een open haard in je tuin

Last, but zeker not the least is een mooie authentieke tuinhaard. Je kan voor een strakke tuinhaard gaan, maar eentje zoals die van ons, een Mexicaanse Sol y Yo haard past wel helemaal bij de mediterrane sfeer. Met de haard aan geniet jij van een heerlijke en romantische zomeravond.

>> Benieuwd hoe je een lamp maakt van een strohoed zoals op bovenstaande foto? Ga naar mijn artikel DIY: look-a-like lamp Zeegras

Een mediterrane tuin maken is best makkelijk door gebruik te maken van Zuid-Europese planten, natuurlijke materialen, gebruikte spullen en een relaxte zithoek. Met deze tips krijg je snel een Zuid-Europees sfeertje in je tuin. Laat dat lekker weer maar komen nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *