Ontspullen op de rommelmarkt

Met mijn kringloopverslaving en drang om steeds iets aan mijn huis te willen veranderen is het belangrijk om af en toe ook even te ontspullen. En hoe doe je dat leuker en beter dan via Marktplaats? Jawel, gewoon ouderwets op de rommelmarkt. In november beleefde ik samen met mijn rommelmarktexpert Suzan we een hele gezellige dag achter een kraam op de rommelmarkt. Wil je weten of we los waren en wil je ook ontspullen op de rommelmarkt? Ik geef je een aantal tips.

presentatie producten op rommelmarkt

Tip 1. Verzamel genoeg zooi

Meestal betaal je iets tussen de 10 en 30 euro voor een kraam. Om ervoor te zorgen dat je met winst naar huis gaat moet je dus genoeg verkopen. Heb je zelf niet zoveel rommel? Vraag vrienden en familie of zij nog afgedankte spulletjes hebben. Na een paar maanden verzamelen had ik behoorlijk wat ‘rommel’ van vrienden opgespaard. Ons was- en rommelhok op zolder stond inmiddels zo vol dat het ophangen van de was soms meer leek op een circusact.

Tip 2. Zoek een geschikte rommelmarkt

Op de site van meuk is leuk staan verschillende rommelmarkten vermeld. Je kan filteren op de provincie en soort markt.

Tip 3. Check het weerbericht en stem je kleding daar op af

Iets wat je niet wilt is in weer en wind op de rommelmarkt staan. Dus als je buiten staat check dan een week voor dat je de kraam huurt het weerbericht. Het zonnetje zou gaan schijnen maar het werd wel koud.

Met skisokken, thermolegging en de oh zo charmante Uggs reden we naar de rommelmarkt.

Helaas hadden we ondanks onze warme kleding toch nog last van de kou. Gelukkig had Suus nog een woondeken voor de verkoop die we lekker over onze beentjes heen konden leggen.

Kartonnen dozen voor koude tenen

Onze marktbuurman vertelde ons dat als je geen koude tenen wilt je karton op de grond moet leggen… Geen idee of dit werkt maar dat proberen we de volgende keer.

ontspullen op de rommelmarkt

Tip 4. Spaar je kleingeld op

Alles op de rommelmarkt wordt met cash betaald. Daarom moet je genoeg kleingeld in je buidelzakje hebben. Oh ja dat en dat heuptasje wat nu weer HOT is. Dat is ook handig.

Tip 5. Neem eventueel een bolderkar mee

Wij mochten onze auto achter de kraam zetten dus verliep het in- en uitladen super relaxt. Mocht je je auto verder weg moeten parkeren dan is een bolderkar heel erg handig. Scheelt weer een paar keer lopen.

Tip 6. Zorg voor klapstoeltjes

Meestal duurt zo’n dag best lang. Je bent er vroeg en je mag vaak pas op een bepaalde tijd weer weg om te voorkomen dat zo’n markt doodbloed en er weinig kramen meer staan. Wij stonden van 9.00 tot 16.00 uur op de rommelmarkt dus af en toe even zitten was wel fijn.

Tip 7. Vertrek vroeg en zorg dat je op tijd bent

Het inladen, uitladen en het neerzetten van de spullen kost best veel tijd. Het is prettiger om je spullen uit te laden en te stallen als er nog geen kopers rondlopen zodat je ongestoord je spulletjes neer kunt zetten. Wij reden rond 8.30 uur richting de rommelmarkt en we mochten om 9.00 uur het terrein op. Om 10.00 uur stonden we klaar voor de eerste bezoekers.

Tip 8. Neem een laken mee en kleed je kraam mooi aan

Om te ontspullen op de rommelmarkt is het belangrijk om je producten mooi te presenteren. Met een laken ziet het er netter uit. De kraam was best groot en ons laken viel daardoor een beetje in het niet. We zagen dat onze buren een hoeslaken hadden gespannen. Heel handig want dat waait ook niet zo snel weg. Kijk wel eerst even naar de afmeting van de kraam zodat je een hoeslaken bij je hebt dat ook past.

schoenen op de rommelmarkt

Tip 9. Verwacht niet dat je rijk wordt

Als je rijk wilt worden, zoek dan een andere hobby. Wij deden het voor de gezelligheid. Spullen op marktplaats leveren soms meer op. De meeste dingen verkochten we voor een paar euro en soms maak je een mooie prijs.

Er kwamen ook een paar mensen die veel kleding kochten om op te sturen naar Bosnië of Marokko.

Tip 10. Reken eerst af en laat dan de spullen achter

Sommige mensen willen hun spullen vaak even achterlaten om nog verder te kijken op de markt. Prima natuurlijk maar voorkom dat je met de spullen blijft zitten en laat de mensen eerst betalen.

Tip 11. Neem zelf gebruikte tasjes mee

Voor de impulsievelingen onder is het handig om wat tasjes mee te nemen. Mensen kopen vaak ook meer dan de bedoeling is en dan is het fijn als je de spulletjes in een tasje kan doen. Het verbaasde mij hoeveel mensen geen tasjes bij zich hadden.

Tip 12. Neem eten en drinken mee

Om geld te besparen kun je zelf je eten en drinken meenemen. Ook is er niet altijd een mogelijkheid om drinken of eten te kopen. Dus vul je eigen thermoskan met iets warms of neem zelf wat te drinken en eten mee.

Tip 13. Alles in de uitverkoop

Wil je echt van je troep af. Verkoop dan alles na 13.00 voor 50 cent en gebruik je stembanden om dit bekend te maken tegen elke potentiële koper die langs je marktkraam struint. Dit komt de verkoop zeker ten goede.

Alles 50 cent in deze tent!

En waren we los…?

We gingen zeker met een stuk minder zooi naar huis. Onze kraam hadden we eruit en de winst was ongeveer 30 euro per persoon. Onze baan kunnen we helaas nog niet opzeggen, maar we hebben wel genoten! Over een paar maandjes gaan we weer, dus heb jij nog goede tips of wil je van je zooi af? Kom maar op. Wij verkopen het wel!

Bezoek zelf ook ‘ns een rommelmarkt

Een paar maanden geleden schreef een artikel met tips om spullen te kopen op een brocante of rommelmarkt. Ga je zelf naar een rommelmarkt of brocante markt, dan raad ik je aan mij artikel Met deze tips sla jij je slag op de brocante markt te lezen.


HEY! MAG IK JOU OM EEN HEEL KLEINE GUNST VRAGEN?

Lees je mijn berichten graag? Ik zou echt heel erg blij worden als je mijn blogs wil delen!

Door jouw shares en reacties kan mijn blog nóg meer groeien en kan ik nog meer leuke artikelen voor jullie maken!

Een artikel delen kost een klein beetje van jouw tijd en zal mij enorm veel helpen. Klik op één van de buttons hieronder om ook jouw vrienden en familie te vertellen over een Huis vol Karakter.

Super bedankt, alvast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *