Mijn favoriete huisparfum van Kneipp Home Fragrances

Je kent ze vast al de heerlijke kruidengeuren van Kneipp voor in bad of onder de douche. Eens in de zoveel tijd verwen ik mijzelf op zo’n heerlijk kruidenbad met Eucalyptusgeur. Op dat moment waan ik mij even in een luxe sauna. Sinds een tijdje verkoopt Kneipp ook geurkaarsen en geurstokjes voor in huis, dus was ik wel benieuwd of deze huisparfums net zo lekker ruiken als hun douche- en badproducten. Van Kneipp mocht ik de huisparfums uitproberen. Wil je weten wat ik ervan vond en wil je kans maken op een VIP-pakket? Lees dan met me mee.

kneipp geurstokjes huisparfum

Geurkaarsen of geurstokjes?

Kneipp verkoopt geurkaarsen en geurstokjes. Wat is nu handiger? Het voordeel van geurkaarsen is dat ze voor meer sfeer zorgen, maar de nadelen zijn het brandgevaar en de lucht die snel verdwijnt wanneer het kaarsje uit is. Daarentegen kan je geurstokjes de hele dag ruiken en kan je de geur doseren door de hoeveelheid van de sticks aan te passen. Wel moet je de stokjes regelmatig omkeren om de geur goed te blijven ruiken.

Passend in elk interieur

Ik houd ervan om mijn accessoires mooi neer te zetten dus vind ik het belangrijk dat de producten er goed uit zien en er goed bij passen. Kneipp heeft dat heel goed gedaan, want de geurkaarsen zijn wit en zitten in een kleurloos glaasje met een bamboe dekseltje. Ook de geurolie en flesjes zijn kleurloos. Hierdoor passen ze in elk interieur.

Recyclebare glaasjes

Om het milieu te sparen koop ik vaak veel tweedehands, upcycle en recycle ik vaak producten. Kneipp laat duurzaamheid ook niet links liggen en zij hanteren voor hun verpakkingen zelfs een hele checklist om duurzaam te zijn. Zo zit er bij de geurkaars een bamboe dekseltje waardoor je het glaasje na het schoonmaken kunt gebruiken op spulletjes in op te bergen. Handig hé!

Mijn lekkerste geuren

Het assortiment van Kneipp Home Fragrances bestaat uit drie geurkaarsen en drie flesjes met geurstokjes. Ik testte ze alle zes.

assortiment kneipp home fragrances geurkaarsen en geurstokjes

Mijn favoriete geurkaars

Drie weken lang stak ik elke week ‘s avonds een andere geurkaars aan. Ik heb ze eerst uit de verpakking gehaald en er even aan geroken. Na het aansteken merkte ik een verschil in geur dan voordat ik ze aan had gestoken. En mijn favoriete geur is dan ook niet wat ik had verwacht.

3. Deep relaxation – Sandalwood Patchhouli

Ik begon met de geurkaars Deep relaxation. Nadat ik alle geurkaarsen uit de verpakking had gehaald sprak deze mij het meeste aan omdat hij me deed denken aan de geuren in de sauna. Eenmaal aangestoken vond ik hem iets te zwaar en te veel naar bloemen ruiken. Vandaar dat ik hem op de derde plek heb gezet.

2. Cosy moment – Macadamia star anise orange

Op de tweede plek staat bij mij de geurkaars van Cosy moment. Deze geur is net als de Deep relaxation een warme en houtachtige geur, heerlijk voor tijdens de donkere dagen. Ik vind deze alleen net iets lekkerder omdat hij iets frisser ruikt. Dit zal wel komen door de sinaasappel die hier aan is toegevoegd.

1. No 4. Happiness – Vetiver Mandarin

Mijn favoriet van de geurkaarsen is beslist de Happiness N0.4. In eerste instantie vond ik deze in het glaasje jet minst lekker, maar eenmaal aangestoken rook ik een heerlijke fris en fruitige geur van mandarijn gecombineerd met een heerlijke kruidige geur van de grassoort Vetiver.

Mijn favoriete geurstokjes

Op drie plekken in mijn huis zette ik de flesjes met geurstokjes neer. Het koste enkele dagen voordat ik de stokjes kon ruiken, maar na een paar dagen merkte ik al snel wat mijn favoriet was.

3. Lavender

Lavendel is voor de meeste onder ons een bekende geur. Een lavendelplant buiten vind ik zelf altijd heerlijk ruiken, maar de lavendelgeur uit een flesje vind ik op een of andere reden minder lekker. Ik heb er weinig associaties mee en ik vind hem niet zo spannend. Misschien dat het daar mee te maken heeft.

2. Sandalwood Patchouli

Een iets spannendere geur vind ik de geurstokjes van Sandalwood Patchouli. Ik vind hem vergelijkbaar met de geurkaars hiervan. Een lekker warme en kruidige geur.

1. Vetiver Manderin

Net als de geurkaars staat deze geur bij mij op nummer 1. De geur valt op en doet me denken aan een heerlijk fris huis en dat zonder schoonmaken, wat wil je nog meer 😉

kneipp home fragrances geurkaars

Verkooppunten

Je kunt de producten online bestellen maar ook gewoon halen bij de Kruidvat. De geurkaarsen en de geurflesjes zijn te koop voor 7,99 en 8,99 per stuk.

Give away geurkaarsen en geurstokjes van Kneipp

Ben je inmiddels nieuwsgierig geworden en wil jij de interieurparfums van Kneipp ook graag uitproberen? Ga dan voor 10 maart 2019 naar  naar mijn Instagram-account en lees wat je moet doen om kans te maken op een VIP-pakket met de geurkaarsen en geursticks van Kneipp Home Fragrances.


HEY! MAG IK JOU OM EEN HEEL KLEINE GUNST VRAGEN?

Lees je mijn berichten graag? Ik zou echt heel erg blij worden als je mijn blogs wilt delen! Klik op één van de buttons hieronder om ook jouw vrienden en familie te vertellen over mijn blog Huis vol Karakter.

Super bedankt, alvast!

Liefs, Tamara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *