DIY: Zelf je bamboespiegel maken

Overal zie je die leuke bamboespiegels hangen. Bamboe is hot! Het is duurzaam en je kan er van alles mee maken. Zo maakte ik een spiegel van bamboestokjes. Wil jij ook zo’n gave spiegel. Ik leg het je uit.

Wat heb je nodig?

  • ronde spiegel zonder rand (die van mij kocht ik bij de Action)
  • bamboestokjes (te koop bij Karwei)
  • contactlijm van Bison in gelvorm (liefst transparant)
  • decoupeerzaag, tang (bij dunne stokjes) of handzaagje
  • iets om de stokjes op te laten drogen, bijvoorbeeld een latje
  • oude kranten
  • meetlint

De uitleg voor jouw bamboespiegel

Zagen, zagen..

Begin met opmeten van de bamboestokjes. Kijk zelf wat je een beetje een mooie lengte vindt. Voor een andere bamboestokjes heb ik de stokjes op 18 cm afgezaagd. Het spiegeltje was 35 cm (diameter). Na het meten begint het zagen. Of als je dunne bamboestokjes hebt, kun je ze ook knippen met een tang.

Goede voorbereiding is het halve werk

Nu je alle stokjes hebt afgezaagd moet je grondig te werk gaan. Tenminste leer van mij alsjeblieft. Leg kranten neer en zorg dat je een oude lat hebt waar je de stokjes op kan laten drogen. Leg ook en oude doek neer voor het overtollige lijm eventueel te verwijderen. Bij mij werd het een grote kliederboel en dat bespaar ik jou graag.

Meten is weten

Voordat je lekker mag gaan plakken, bepaal je hoe je stokjes op de spiegel gaat indelen. Handig is om de bamboespiegel te verdelen in 4 gelijke vlakken en vanuit daar naar binnen te werken met de stokjes. Hieronder zie je wat ik bedoel. Het gaat even om het idee.

Plakken, het echte werk

En dan, en dan gaan we echt beginnen met plakken. Smeer de stokjes aan 1 kant in met contactlijm op het gedeelte dat je ze op de spiegel wilt bevestigen. Hetzelfde doe je op de spiegel, zodat, ja daar komt de naam vandaan, ze straks contact kunnen maken 😉 Wacht nu 5 minuten totdat je de stokjes op de spiegel drukt. Ik deed er steeds een paar, wachtte tot ze echt goed vast zaten en ging dan verder.

Nog een laatste tip: de lijm ruikt wel dus als je een aparte ruimte hebt, dan is het prettig om het diy-project daar te maken.

Als alle stokjes erop zitten en alles is heel goed gedroogd is je spiegel af. een echte eye-catcher, made by you. Weet je al waar je hem gaat hangen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *