Een cirkel op de muur

Deze muur heeft denk ik al 4 kleuren gehad in de ruim 10 jaar dat we hier wonen, maar een cirkel op de muur had ik nog nooit geverfd. Bij VT-wonen en op het interieurblog van Binti zag ik de cirkel meerdere keren voorbij komen. Ik vond dat er zo speels uit zien, dus schilderde ik twee weken geleden een cirkel op mijn muur. Wil je weten hoe ik dat deed? Ik leg het je uit.

cirkel op de muur

Waarom een cirkel?

De cirkel was niet iets waar ik direct aan dacht als wanddecoratie. Voordat ik besloot een cirkel op de muur te verven, heb ik nog zo’n drie andere ideeën gehad als wanddecoratie zoals kubussen, plankjes en schilderijtjes. De belangrijkste reden dat ik voor de cirkel heb gekozen is om de twee tegenover elkaar liggende wanden met elkaar te verbinden.

Laat de kleur van de cirkel op meerdere plaatsen terugkomen om één geheel te creëren.

Ik zag al vaker in andere interieurs dat men een vlak op de muur schildert of een cirkel. Het geeft een heel speels effect en dat past wel bij mijn geliefde Bohemian woonstijl.

Wat heb je nodig?

  • een potlood
  • een spijker
  • een koord
  • een dunne ronde kwast
  • een muurverfroller
  • en muurverf naar keuze 😉

De stappen

  1. Om te beginnen tekende ik een cirkel op de muur met potlood. Dit deed ik door een spijker zacht in de muur te slaan. Aan de spijker knoopte ik een koord met een potlood eraan vast.
  2. Vervolgens ging ik met een ronde dunne kwast net iets over de potloodrand heen.
  3. Met een muurverf roller kleurde ik de cirkel in, c’est tout!

cirkel op de muur

Nou het was een leuk en simpel klusje dat je in twee uurtjes tijd kan doen. Afhankelijk van de kleur moet je de cirkel misschien nog een keer overschilderen, maar ook dat is zo gepiept. Nu nog wat leuke decoratie in de cirkel en de wand is helemaal klaar.

Wil jij ook een cirkel op je muur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *