DIY: look-a-like zeegraslamp voor in je tuin

Prachtig vind ik ze die zeegras of rieten lampen uit Marokko! De lampen van zeegras zorgen voor een fantastisch Marokkaans of Ibiza-sfeertje in je tuin of huis. Maar ik vind ze ook best prijzig, dus zocht ik naar een alternatief. In dit artikel laat ik je zien hoe je voor een prikkie een look-a-like zeegraslamp maakt.

Dit heb je nodig

  • Een strohoed (te koop bij de Feestbazar)
  • Een verlengsnoer geschikt voor buiten
  • Touw
  • Schaar
  • Led-lamp E27

Knip een gaatje

Begin met een gat te knippen boven in de bol van de hoed. Kijk uit dat je het gat niet te groot maakt anders blijft het snoer met de fitting er niet goed in hangen.

Haal het snoer door de hoed

Voordat je het snoer erdoor heen gaat halen, kijk je even hoe je lamp wilt laten hangen. Er zijn twee manieren. Je kan de lamp binnenste buiten keren of gewoon laten zoals hij is. Dit hangt een beetje van de vorm af. Weet je hoe je hem wilt ophangen, haal dan het snoer voorzichtig door de lampenkap.

Rafel de draden los

Het zeegras of riet van de lampen zit aan de onderkant altijd los. Dit kan je zelf doen door voorzichtig wat draden los te trekken. Let op dat je niet te veel los maakt, maar kijk wat een beetje natuurlijk oogt.

>> Wil jij een mediterraans sfeertje creëren in je tuin? Lees dan mijn artikel Maak zelf je een mediterrane tuin

Wikkel touw om het snoer

Ik zelf vind een snoer niet zo’n mooi gezicht. Vind jij het ook niet zo mooi, dan kun je touw om het snoer heen wikkelen. Eventueel kan je er een beetje lijmspray (te koop bij de Action) op spuiten, dan blijft het iets makkelijker zitten.

Lamp erin en ophangen maar

Hang de lamp op en draai de lamp in de fitting en jij hebt je eigen zeegraslamp voor een prikkie.

Hoe simpel kan het soms zijn. Binnen no-time maak je een voordelige en bijna van niet echt te onderscheiden zeegraslamp. Of hij nu voor binnen is of voor buiten. De lamp past overal. Weet je al waar je hem gaat hangen?

Comments (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *