DIY: in 5 stappen een houten wandhanger

Do you feel the love? Een houten hart als wandhanger of woonaccessoire. Leuk toch? Je kunt hem ophangen aan de muur als wanddecoratie of gewoon stylen met je andere woon-items. Wil je weten hoe je hem maakt? Lees dan snel verder!

Wat heb je nodig?

  • decoupeerzaag met zaagjes
  • accutol met houtboortje
  • beits
  • kwast
  • verfbakje
  • karton of stevig papier
  • houten plaat (bijvoorbeeld triplex)

De stappen voor het maken van de wandhanger

1. Mal maken

Heb je nog ergens een stuk karton liggen? Misschien ligt er nog een oude doos in je papierbak? Dit ga je gebruiken voor de mal. Je kunt ook papier gebruiken, maar dan liever wel wat van dikkere kwaliteit.

Teken op het karton of papier een vorm. Je kunt mijn hart-vorm downloaden maar je kunt ook zelf een mooie vorm tekenen. Als je de vorm hebt getekend, knip je hem uit.

2. Aftekenen

Teken het figuur met de mal op de houten plaat.

aftekenen hart mal

3. Zagen

Om te kunnen beginnen met zagen, moet je eerst met een houtboortje in de plaat boren om een gat te maken. Zo kun je er met de zaag doorheen. Zaag vervolgens de vorm uit. Dat het niet perfect rond is geeft niet. Dat geeft een beetje karakter.

houten hart uitgezaagd

4. Schuren

Nu ga je de zaagrandjes en en alle oneffenheden schuren zodat er geen scherpe randjes en splinters meer aan zitten.

5. Beitsen

De laatste stap is dat je de wandhanger gaat beitsen. Ik ben fan van de verniswas Polyvine – Notelaar. Het is een beits op waterbasis in een hele mooie bruine kleur. Je kunt natuurlijk elke andere beits gebruiken die je mooi vindt. Breng de beits licht aan veeg hem eventueel uit met een doek zodat je de houtnerf er mooi doorheen ziet.

Wanneer je het hart hebt geverfd is je zelfgemaakte wandhanger klaar! Hang hem op of zet ‘m neer. Je hebt vast ergens een leuk plekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *